112piano
 Assistentie bij pianozaken   

Onze diensten

Wij assisteren u met de volgende zaken:

- Stemmen, intoneren  &  onderhoud
- Freelance  & Interim opdrachten
- Taxaties
- Kwaliteitscontroles
- Technisch advies
- Onderricht
- CITES certificaten (ivoor)


Stemmen, intoneren &  onderhoud

Het onderhoud van een piano bestaat uit het bijstellen van zowel het klavier als het mechaniek, het op spanning houden van de snaren (stemmen) en hamerkoppen (intoneren), het schoonmaken van het binnenwerk en het uitvoeren van kleine reparaties.
Al deze werkzaamheden bieden wij op maat aan, na een eerste inspectie, al dan niet als losse service dan wel in combinatie.

Let op, wij werken niet met een ‘standaardstemming’.   De hoogte van de stemming is immers afhankelijk van de wensen van de klant en de mogelijkheden van het instrument.

Waarom onderhoud?Freelance  & Interim opdrachten

Gekwalificeerde werknemers worden schaarser, wij nemen daarom ook klussen voor bedrijven aan.
Neem contact met ons op als u een paar extra handen nodig heeft voor stemwerk of piano-onderhoud bij uw klanten.


Taxaties  

Wilt u weten wat een redelijke koop- of verkoopprijs is, of heeft u een officieel taxatierapport of een second opinion nodig?
Wij hebben een internationaal netwerk van pianobouwers, pianotechnici en pianostemmers; experts op het gebied van piano’s en vleugels. Dankzij onze jarenlange ervaring in binnen-  en buitenland voor zowel grote en kleine ondernemingen als particulieren zijn wij de juiste partner voor uw opdracht.


Kwaliteitscontroles in binnen- en buitenland

Nieuwe piano’s kosten veel geld, daarom kiezen particulieren vaak voor een tweedehands piano of laten zij een oude piano repareren of restaureren*. Tegenwoordig is het voor bedrijven en particulieren  ook mogelijk om een (historische) piano te laten bouwen. Bij zowel nieuwbouw, restauratie* als reparatie is de kwaliteit een belangrijk aandachtspunt.

Helaas is Nederland van oudsher geen ‘pianobouwland’; er zijn geen Nederlandse pianofabrikanten meer en er is geen opleiding voor pianobouwers. Als u in Nederland of in het buitenland een piano laat repareren, restaureren* of bouwen kunnen wij deze  vóór oplevering technisch beoordelen. Indien gewenst kunnen wij daar ook een technisch rapport van opstellen.

*Restauratie? Pas op!


Technisch advies

Het komt helaas voor dat klanten teleurgesteld  zijn na een uitgevoerde stembeurt, onderhouds- of reparatieservice of niet geheel tevreden na een aankoop. Ook kunnen er technische problemen optreden buiten de garantietermijn.  Hoe hiermee om te gaan?

Zowel  voor particulieren als bedrijven  bij geschillen met betrekking tot geleverde diensten, koop- en lease en transportschade maar ook bij douanezaken (bv. CITES).  Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Onderricht

Tijdens onze reizen horen wij regelmatig dat er op het gebied van pianobouw en pianotechniek wereldwijd (!) een gebrek aan goede vakmensen is. Om deze redenen bieden wij in binnen- en buitenland pianotechnici workshops en terugkomdagen aan. 
Wij werken samen met lokale muziekwinkels,  dealers of importeurs van piano's. Meer gedetailleerde informatie over de inhoud en locatie van de workshops wordt gegeven op de website van onze partners.  Het onderwijs wordt gegeven in het Nederlands, Duits of Engels.  Indien gewenst, kunnen wij voor een tolk zorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

____________

Terugkomdag
Onderzoek  heeft uitgewezen dat het tijd kost om nieuwe vaardigheden aan te leren.
Het magische aantal van 21 dagen is genoemd in de literatuur, maar de normale  gemiddelde tijd om een nieuwe oefening te leren duurt gemiddeld 66 dagen. 
Daarom  vinden wij het belangrijk om enkele weken na een workshop terug te komen om te reflecteren en de geleerde vaardigheden te verbeteren. Hiervoor organiseren we eendaagse trainingen.


____________

Menigmaal hebben wij ook van pianisten te horen gekregen dat zij graag wat meer willen weten over het afregelen van de piano naar hun specifieke wensen. Indien u interesse heeft, neem dan contact met ons op!


 
 
 
 
E-mailen
Info